Een relax van durlet, een relaxzetel koopt u in België te Knokke bij Licht en Meubel Design
durlet België

Durlet, design & comfort

Relaxfauteuil
De Durlet-relaxfauteuil is een verfijnd staaltje van ergonomisch denken. De hoeken van de stoel in relaxstand zijn perfect aangepast aan de ‘zero gravity position’. Dit is de natuurlijke stand van een lichaam in gewichtloze toestand. Het resultaat: een compleet ontspannen houding.

NIEUW!!!:
De relaxzetels van Durlet zijn nu ook verkrijgbaar met Elektrische bediening en met een Accu, zo heeft u geen kabel meer nodig tussen stopcontact en relaxzetel. U laadt uw relaxzetel op -net zoals u bijvoorbeeld uw gsm oplaadt- en kan dan uren genieten zonder zorgen.
Kom deze nieuwe technieken ontdekken in onze toonzaal.

De relaxfauteuils zijn het resultaat van een lange periode van voorbereidend werk. Het systeem werd ontworpen in samenwerking met de firma Haelvoet, gespecialiseerd in meubilair voor ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen. De gecombineerde knowhow van Haelvoet (ergonomie, mechanica, engineering en metaalbewerking) en Durlet (comfortstudie, marktkennis en -studie, design, afwerking) resulteerde in dit hoogstaande kwaliteitsproduct.

Alle fauteuils worden gebouwd op hetzelfde, uitvoerig geteste, basischassis. Dat chassis bevat een hoofdsteun die in 3 standen geklikt kan worden. Zo kan de gebruiker helemaal plat liggen, maar ook met gesteund hoofd een boek lezen of naar tv kijken. In rustpositie gaat de beensteun uitschuiven en naar voren klappen, voor een ergonomisch optimale houding.

Een ander groot pluspunt van de fauteuils is de gemakkelijke bediening. Er is een perfect evenwicht gevonden tussen vrouwen en mannen. Allebei kunnen ze, ondanks hun verschillende lichaamsbouw en zwaartepunt, de relaxfauteuil moeiteloos in de gewenste positie plaatsen. De bediening van het mechanisme gebeurt via een stevige, massief metalen hendel met een neutrale vormgeving.

Met uitzondering van de MVS Lounge Chair worden alle relaxfauteuils aangeboden in een lage en hoge uitvoering. De hoge staat hoger van de grond, heeft een hogere rugleuning en een langere beensteun. De verschillen in maat zijn vastgelegd op basis van ergonomische databanken. Je moet niet extreem groot of klein zijn om de ideale zit- en rustpositie te vinden bij allebei de uitvoeringen.

Het mechanisme is vrijwel onzichtbaar, zodat er heel ranke modellen rond gebouwd kunnen worden. Voor de vering worden stalen nosag-veren gebruikt: doorzakken tot op het mechanisme is uitgesloten.

Met uitzondering van de MVS Lounge Chair, hebt u voor de voet van de relaxfauteuils de keuze tussen 3 mogelijkheden: een aluminium stervoet, een zwarte houten schijfvoet of een met leer beklede houten schijfvoet. De voet draait 360° rond de centrale steun.

Durlet adagio relaxzetel

Durlet Adagio

Durlet Alegre

Durlet Alegre

Durlet Hampton

Durlet Kingston

Durlet Kingston